Erbjudanden - resor

               

 

 
 
 
 
Sydafrika 30 mars - 6 april 2015, se program.

MancheboYoga klass gratis på Manchebo Beach Resort på Aruba

Passa på att boka din resa till Aruba, och Manchebo Beach Resort. Vi bjuder på en Yoga klass varje dag.

Manchebo är ett trivsamt hotell med omtyckt personal och avkopplande atmosfär, med perfekt läge direkt vid stranden Eagle Beach. Hotellet, som består av flera byggnader, har ett populärt spa direkt vid stranden. Litet poolområde med solstolar och poolbar som serverar enklare måltider.

Bar och två à la carte-restauranger med franskt och italienskt kök, varav den franska restaurangen är inomhus. Spa och jacuzzi. Tvättomat och tvättservice

New York/washington

USA:

The Big Apple! Vi använder oss utav Sveriges största USA researrangör: Swanson’s. Vi har varit återförsäljare för Swanson’s sedan starten och vet att deras resor är väldigt uppskattade.

Många resenärer väljer våra startpaket till New York för att få uppleva världsstaden med svensk färdledning, för att sedan fortsätta på egen hand. Ni har nu möjlighet att följa med och se både New York och Washington DC under kunnig svensk färdledning, för att sedan från Washington DC fortsätta på egen hand. Det är alltså ingen problem att förlänga resan.

New York City

Inledning

New York består av fem stadsdelar, the Bronx, Staten Island, Brooklyn, Queens och Manhattan. När man talar om New York är det nästan alltid Manhattan man syftar på. Ur turistisk synpunkt händer det mesta här och alla Swanson´s hotell ligger här. Manhattan är ganska stort och de olika områdena är mycket olika avseende shopping, sevärdheter och boende.

Vill ni se mer än Manhattan rekommenderas i första hand Williamsburg i Brooklyn, alldeles över bron. Gamla trevliga kvarter och numera centra för "up and coming" konstnärer, inklusive några svenska.

Harlem
Från början ett fritidsområde för de rika längre ner på ön. På 1920-talet var Harlem mycket populärt, men på 70- och 80-talen blev Harlem symbolen för det svarta amerikas utanförskap, en farlig plats med hög kriminalitet. Idag sjuder Harlem av liv och framtidstro, t.ex. har H&M öppnat en stor butik. Många turister åker hit för att gå på en gospelgudtjänst och äta brunch. Har just fått sitt första hotell.

Upper East Side/East Side
Central Park går från 125:e till 59:e gatan. East Side ligger på östra sidan och här hittar man New Yorks finaste adresser. Välsituerade kändisar finns i varje hus, t.ex. borgmästaren Bloomberg och presidentkandidaten Giulani och på sin tid bodde t.ex. Greta
Garbo och Jaqueline Kennedy här. Många av New Yorks klassiska museer hittar man längs Fifth Avenue.

Upper West Side/West Side
New Yorks klassiska "brownstone" hus från 1800-talet finner man här (och även i Harlem). Mycket populärt bland New York-borna själva. Trevligt och lite småstadsaktigt med lägenheter, affärer, boutiquer och mängder av kvarterskrogar. Det är också New Yorks stora kulturcentra med Lincoln Center, Metropolitan Opera, New York City Opera och New York City Ballet.


Central Park South
Ett populärt och relativt exklusivt område nära Lincoln Center, men även nära till t.ex. Carnegie Hall och Times Square. Många restauranger, men ej så mycket shopping

Times Square/Theatre District
Absoluta centrum! Dessutom mitt i teaterdistriktet. En del shopping och mängder av restauranger. Från Times Square och västerut ligger flera restaurangkvarter

Washington DC

Inledning

Amerikanerna är ofta mycket stolta över huvudstaden Washington DC och detta med viss rätt. Staden är mycket vacker med alla sina monument, pampiga byggnader och däremellan stora lummiga parker.

George Washington valde själv ut platsen för den unga statens huvudstad och staden började planläggas av L´Enfant 1791 och blev år 1800 Amerikas huvudstad. Stadsplanen utgår dels från Vita Huset och dels från Capitolium. Ingen byggnad i Washington DC får vara högre än Capitolium, förutom Washingtonmonumentet. Washington DC är en av de få städer som ritats från början och det dröjde in på 1900-talet innan stadsplanen var färdig.


Curaçao

Vi har en speciell band med ön Curaçao! Inte nog med att vi har kontakt med de flesta hotell på denna Karibiska ö, så har vi även besökt de flesta hotell. Ägaren till företaget har i nästa sju år varit Curaçaos Turistbyrå i Norden.

Numera representerar vi hotellet Dolphin Suites och hela konceptet med Delfinassisterat terapi.

Skulle ni vilja ha något utöver det vanliga i boende, så kan vi hjälpa er med detta.

Kanske vill du simma med delfinerna eller kanske vill du följa en speciell anordnat delfinkurs, då man lär sig det mesta om” The miracle behind the myth”  vi fixar detta.

Matlagningskurser med Angelica's Cook Studio är en sann upplevelse från det Karibiska köket med rötterna i Curaçao.

Välkomna att höra av er via mail, telefon eller på vår Facebook eller Twitter sida.


Hitta Din Medresenär eller
Din Rese grupp


Tycke uppstod direkt när båda drivande krafter från respektive företag träffades:
Helén Andersson från Singel i Sverige siten och
Gloria de la Parra från We Travel, resebyrå i Kungsbacka

Vi vet att inget är en självklarhet i livet… Helén som startade den berömda Singel Festivalen i Falkenberg för snart tio år sedan och med sitt naturliga engagemang för singlar, för att även denna grupp ska få kunna hitta ett naturligt sätt att träffas, visat att det behövs något alldeles speciellt för alla att mötas.
I Sverige enbart finns det 40 % singlar och den gruppen bara växer och bevisligen är det ensamheten som tar överhand. Inte våga komma utanför dörren, stänga in sig.
Vi vill att ni ska öppna upp, visa ert rätta jag, våg visa att ni finns.
Gloria har även länge sett denna grupp växa och insett att inte alla är lika starka och därför inte vågar ta för sig för att resa på egen hand. Samtycke fann sig.

Genom att vi med stark vilja och ambition kommer att lanka till varandra, till varandras hemsidor, hoppas vi att vi kan underlätta det för er att hitta någon att resa med eller en grupp att passa in eller at ta del av-
Kunna tillhöra en grupp kan ibland kännas väldigt skönt. Och därmed ett enkelt sätt att umgås med andra likasinnade människor.
Vi vill inget annat än att livet ska underlättas för dem som har ett eget hushåll men ändå kan fortsätta att träna på sina sociala färdigheter.
Våg nu vissa att ni finns!


Hitta din Medresenär:
Alla resor vi erbjuder kan för det mesta genomföras av alla som vill antingen åka ensamma eller genom oss hitta en rese partner.

Hitta din Rese grupp:
När det gäller gruppresor så finns det beskrivet hur många man minst bör vara för att resan ska bli av.
Det är enbart till Ecuador, än så länge, där ni kan åka två personer och ändå er egen personliga guide.
 
ErbjudandenSingelresorBröllopsresorKryssningBoendeFlyg