Maldiverna

Längtar du efter kokospalmer, kritvita stränder och korallrev i turkosa laguner? Då är Maldiverna resmålet för dig! Maldiverna är ett örike bestående av 1192 öar som är beläget sydväst om Indien och Sri Lanka.

Flertalet av öarna är endast någon kvadratkilometer stora, omgivna av korallrev.
Som gäst på något av de välutrustade hotellen har du oftast möjligheten att bo i en bungalow direkt vid stranden. Om du letar efter en avkopplande resa utan stress så lär du inte bli besviken om du väljer att resa till Maldiverna.
En dag på Maldiverna kan spenderas med sol, bad, snorkling, spabehandlingar och underbart goda måltider. De större hotellen på Maldiverna är väl utvecklade med alla bekvämligheter som man kan tänka sig.


Om du tänkt åka till Maldiverna så går det bra när som helst på året då Maldiverna har ett härligt klimat året runt. Maldiverna är den perfekta platsen för snorkling och dykning. Utflykter med snorkling anordnas oftast dagligen för hotellens gäster. Om du vill prova på att dyka så ska inte heller detta vara några problem att ordna i detta marina paradis. Om du inte vill ta med din egen dykutrustning på flyget så går det att hyra när du är på plats. Snorklingsutrustning kostar runt 50kr/dag att hyra. Ett dyk inklusive utrustning kostar runt 500 kr.


Utöver dyk- och snorklingsutflykter går det även att åka på guidade turer på någon av de omkringliggande öarna eller varför inte en solnedgångskryssning? På kvällarna vaknar öarna till liv och erbjuder levande musik, diskotek och andra typer av underhållning.
Maldiverna består av 1192 öar och är beläget i den norra delen av Indiska oceanen, sydväst om Indien och Sri Lanka. Av dessa öar är cirka 200 bebodda. Maldivernas huvudstad heter Male och är beläget på ön med samma namn. Utav Maldivernas befolkning på 300 000 invånare, bor cirka 80 000 i huvudstaden. Maldiverna har en höjdnivå som endast är 2,3 meter över havet, vilket gör Maldiverna till världens plattaste land.

Fakta
Befolkning: 396 334
Yta: 300 km²
Valuta: rufiyaa (MVR)
Internetdomän (TLD): .mv
Statsskick: republik
Tidszon: UTC-5
Språk: Maldiviska Dhivehi (dialekt av singalesiska, skrivspråk från arabiska), engelska talas av de flesta offentliga tjänstemän.
Jordbruksprodukter: kokosnötter, majs, sötpotatis, fisk.