Mexiko, Naturen!

Mexiko, Kulturen!

Mexiko, Sol och vatten!

Mexiko, Städerna!

Mexiko, Mat och dryck!

Mexiko, Musik!


We tar ansvar

Vi på We Travel funderar mycket över hur vi ska kunna bidra till en bättre miljö, samt på vilket sätt våra resor kan stödja människorna som tar emot oss när vi besöker dem runt om i världen på hotellen, i restaurangerna, affärerna eller naturområdena. Här vill vi berätta om några initiativ vi har tagit och på vilket sätt din resa kan bidra till långsiktig hållbarhet.

Turism kan skapa inkomstmöjligheter för många! We Travel samarbetar med organisationer för social hållbarhet

 

 

I Ecuador bedriver Futuro Valdivia ett socialt företag för att förbättra människors levnadsvillkor. Hälsan står i fokus och företaget stödjer verksamheten på en vårdcentral, handel med konsthantverk och småskalig turism. När turister besöker landet ökar invånarnas möjligheter till att skapa sig en inkomst – det leder också till en bättre hälsa och ett bättre liv. Besök gärna Futuro Valdivias hemsida!

FUTURO VALDIVIA i Ecuador

futuro 


 

När du väljer att resa till Chiapas i Mexiko för att besöka mayakvinnorna som arbetar med konsthantverk, eller till centrala Querétaro och biosfärsområdet Sierra Gorda, då stödjer du också lokala småskaliga turistföretag. Människor på landet i Mexiko står ofta utanför ’utvecklingen’ som man finner i landets städer. De har inte sällan små möjligheter att påverka sina livsval om det inte handlar om migration. Turismen kan bli ett positivt alternativ. Besök gärna Ekomujeres hemsida!

EKOMUJERES – MÉXICO, SUECIA

ecomujeres

Miljöinitiativ:

Klimatkompensation

När du flyger till Mexiko genom We Travel i samarbete med Ekomujeres kompenserar vi den koldioxid som släpps ut under flygresan mellan Sverige och Mexiko och tillbaka. Vi arbetar just nu med att ta fram bra alternativ för kompensation på plats i Mexiko. Mer information kommer snart.