tulum mexiko

chiapas

MEXIKO – res med känsla

Vill du uppleva något annorlunda? Res till Mexiko! Det är landet med de starka färgerna, de fylliga smakerna och de unika mötena. I Mexiko kan du uppleva långsamhet och vila i drömska landskap, men också snabb storstadsrytm som i Mexico City, Guadalajara eller Puebla. Du kan välja hav och cenotes med dykning eller fiske. Du kan välja pyramider och kyrkor eller fantasifulla konsthantverk i trä som i ull. Du kan välja exotiska fåglar bland öknens kaktusar eller djungelns orkidéer. Allt är unikt Mexiko!


Naturen Mexiko är stort. I norr gränsar landet mot USA och i söder mot Belize och Guatemala. Både utmed den östra och den västra delen av landet löper höga bergskedjor och kusterna är långa. Naturen präglas av de stora skiftningarna i klimatet som just landets geografi och topografi skapar. Stora delar av det inre Mexiko är halvöken där mest bara kaktusväxter kan överleva. Bergsmassiven är mestadels gröna, täckta av stora barrskogar medan det fuktiga, tropiska låglandet och havsområdena är som tagna ur Djungelboken. Här finns blommor du aldrig förr skådat och skrikande papegojor i trädtopparna. Långa färgstarka korallrev finns att upptäcka i haven. Allt luktar, känns, syns och hörs.


Kulturen Lika varierad som naturen är kulturen i Mexiko – eller kanske kulturerna! Det talas än idag över 60 olika språk i landet förutom spanskan. Språken speglar i sin tur de olika etniska grupperna i det mexikanska samhället. Pyramiderna berättar om civilisationer som azteker, tolteker eller maya och de stora moderna städerna om ett land under fullt tryck från den globaliserade värld vi alla nu lever i. Men överallt tränger ändå det genuint mexikanska på: dofterna, formerna, färgerna, ljuden. Kultur överallt.