destinationer med We tar ansvar! oaxaca

cozumel

massage

mexiko

mexiko

Mexiko!

 

Stillahavskusten i Oaxaca, [oacháca]

 

I Oaxacas inland ligger stora, vackra arkeologiska lämningar och även huvudstaden Oaxaca andas skönhet och kultur. Här sitter de intellektuella på utecaféerna och dricker varm närodlad choklad till sina ’molletes’ som är gratinerade bröd med bruna bönor och ost och en stark chili- och tomatblandning. I affärerna handlar turisterna bärnsten- och silversmycken. Rufino Tamayomuseet med en stor privat samling av prekolombiansk konst är en stor attraktion för alla Oaxacabesökare och en värdefull kulturskatt för staden.

 

Huatulco är en liten plats, men med många hotell, som ligger vid Oaxacaområdets kust vid Stilla Havet. För att ta sig hit tar man bäst flyget antingen från Mexico City, eller från Oaxaca stad vilket kan verka underligt med tanke på att det enbart är 30 mil dit från inlandet till kusten. Men, för att nå Huatulco från Oaxaca landvägen, måste du resa genom bergsmassivet Sierra Madre Occidental – och det tar tid! Vägen är farligt krokig, går upp och ner som i en berg-och dalbana. Huatulco samhälle ligger alldeles invid havet och alla de vikar och laguner som ger den här kusten sitt särdrag.

 

Vågsurfing och snorkling, fiske och dykning – allt är möjligt i det här vackra området med ett hav som är allt annat än stilla. Korallreven ligger ibland alldeles nära stranden och är lätta att simma till. Stränderna är som på det bästa av vykort och det är lätt att ta sig från en plats till en annan utmed kusten. Bara i Huatulco finns nio olika vikar och utmed kusten norrut finns en mängd små ställen att besöka. Du kan bada, snorkla, fiska och dyka överallt.

 

 

UNESCOs biosfärsområden i Oaxaca

Tehuacán-Cuicatlán, torrt område speciellt uppmärksammat för sina kaktusar

 

UNESCOs Världskulturarv

Oaxacas gamla stad

Mitla, arkeologiska lämningar

Förhistoriska grottorna i Yagui och i Mitla

 

Speciella maträtter att smaka på

Svart mole, gryta med en sötstark, svart chilisås av mörka chilisorter och choklad

Röd mole

Gul mole

Molletes, bön- och ostgratinerat bröd med tomat- och chiliblandning

Alla chokladbaserade rätter!

 

Medeltemperatur i Huatulco för året: +28°C med 330 soldagar!