rica

 
 

Costa Rica

Costa Rica är perfekt för dig som är ute efter en plats där du kan kombinera din semester med vackra stränder, surfing, djungeläventyr och shopping.
Om du är ute efter surf- och skatekläder är San José den perfekta shoppingplatsen! Här hittar du märken som Volcom/DC/Oneill i var och varannan butik, och det är billigt!!! Staden är uppdelad i flera zoner. Men se till att du håller dig till de säkra delarna, ”Zona 1 – 9”. Från San José tar det 2 timmar med buss till stilla havet och 2 timmar till den karibiska kusten.

La Fortuna/Arenal:
Här hittar du den mäktiga Arenal vulkanen. Den betraktas som en av de tio mest aktiva vulkanerna i världen och sprutar ut glödande het röd lava varje dag. En nattvandring runt vulkanen är bara ett måste! La Fortuna är också en perfekt plats för dig som gillar att få adrenalinet att pumpa lite extra med waterfall rappelling!

Monteverde:
De här bergen är perfekta för vandring, och utsikten är himmelsk. Ta en lunch på någon av de många rancher som finns här, besök Cloud Forest reserv, och titta på en av världens vackraste fåglar - “Quetsal”.

I Manuel Antonio hittar du Costa Ricas populäraste nationalparker. Här kommer du att mötas av exotiska djur som apor, leguaner, sengångare och ormar. Vi rekommenderar att du tar hjälp av en lokal guide i parken, då får du ut mycket mer av din vistelse. Guiden kommer dessutom hjälpa dig hitta djur som du aldrig skulle hitta på egen hand och du får tillgång till en av parkernas många stränder.

Jacó:
Det här är drömplatsen för alla surfare. Här trängs du med de riktiga världsmästarna, det är bara att se och lära!
Den bästa tiden att besöka Costa Rica är från december till april.
Att resa runt med buss är billigt men väldigt obekvämt. Du kan betala med både Colones och USD i Costa Rica, men vi rekommenderar att du använder Colones. Costa Rica är en av de dyraste länderna i Syd- och Centralamerika, men håller fortfarande ganska billiga nivåer jämfört med Europa.

 

Fakta

Befolkning: 4 253 877 (Juli 2009)
Yta: 51 100 km²
Valuta: Costarikansk Colón (CRC)
Internetdomän (TLD): .cr
Statsskick: Demokratiska republiken
Tidszon: UTC-6
Språk: Spanska (officiellt), engelska.
Jordbruksprodukter: bananer, ananas, kaffe, meloner, prydnadsväxter, socker, majs, ris, bönor, potatis, kött, fjäderfä, mjölk, timmer.

flagga

fall