Dubai Marina
1 - Ocean View Hotel
Dubai/Jebel Ali
2 - Jebel Ali Beach Resort
Dubai

Dubai är en expanderande stad som bara de senaste åren har blommat upp från ingenting förutom sanddyner, till att nu blivit en av världens metropoler. Med en spännande stadsplanering, en internationell miljö, sol året runt och arabvärldens trevligaste människor har den här färgglada staden allt och ännu mer att erbjuda


Åka på sanddynerna. Det är en fantastisk upplevelse där du åker skidor eller snowboard på den röda sanden. Avsluta dagen med en middag i ett av nomadtälten, lite Shisha och en bedårande utsikt över stjärnhimlen.
- Shoppa! Dubai är verkligen ett mecka för alla shoppinggalningar! Här hittar du världens största köpcentrum med alla internationella och lokala märken du kan tänka dig.
- Spendera en dag på Wild Wadi! Det ligger precis framför fascinerande Burj Al Arab och är en fartfylld vattenpark. Det här verkligen rätt ställe att besöka om du vill åka i fartfyllda vatten rutschkanor, surfsimulatorer och inte minst ”the Jumeirah Sceirah” som tar dig fram i en hastighet upp till 80 km/h i en häpnadsväckande 33 meter lång störtflod! - Spela golf! Okej, det är ganska dyrt, men om du kan avvara ungefär AED 500 så kan du få spela på en av världens finaste golfbanor och känna dig på toppen av världen tillsammans med proffsen. Åka skidor på en del av dagen och bada & sola den andra. Vilka resmål på jorden kan erbjuda detta? Öppet året om även om temperaturen ute är mer än 40 grader så ges denna möjlighet. Under 2 timmar får du uppleva ”fjällen” i Dubai. Här finns fem olika backar att välja mellan med olika svårighetsgrad, vinterkläder och skidor eller om du föredrar snowboard ingår samt hjälm för barn.

Strandliv
Längs med Jumeirah Beach Road finns det en hel del offentliga stränder som är helt ok. Det är sällan några vågor, men vattnet är rent och sanden är len. Här ligger också massor av både vråldyra och mera överkomliga hotell.

Nattliv
Allt händer på hotellen. Här hittar du alla restauranger, klubbar och barer. Hotellen är också de enda (förutom vissa eventområden) där de serverar alkohol. Tisdagskvällar är ”Ladies night” med gratisdrinkar till alla tjejer, vilket självklart gör det här till en kanonbra kväll att gå ut på. Men alla kvällar är å andra sidan helt fantastiska partykvällar i Dubai. 

Fakta om Förenade Arabemiraten

Befolkning: 4 798 491 (juli 2009)
Yta: 83 600 km²
Valuta: Emirati dirham (AED)
Internetdomän (TLD): .ae
Statsskick: federation
Tidszon: UTC-4
Jordbruksprodukter: grönsaker och vattenmeloner, fjäderfä, ägg, mejeriprodukter, fisk.