1 - Sverige
2 - Danmark
3 - Norge
4 - Storbritannien
5 - Frankrike
6 - Nederländerna
7 - Italien
8 - Spanien
9 - Portugal

A - Monaco
B - Malta
C - Cypern
D - Island
E - Finland
F - Belgien
G - Ungern
F - Grekland

Europa

Europa är jordens till ytan näst minsta men till befolkningen tredje största världsdel. Europa har cirka 730 miljoner invånare och mer än 90 procent av invånarna talar språk som tillhör den indoeuropeiska språkfamiljen. Europa är världens näst mest tätbefolkade världsdel. Mot söder avgränsas Europa av Medelhavet, mot väster av Atlanten och mot norr av Ishavet; gränsen mellan Europa och Nordamerika går i havet mellan Island, som tillhör Europa, och Grönland, som tillhör Nordamerika. Mot öster går gränsen mellan Europa och Asien längs Uralbergen, Uralfloden, Kaspiska havet, Kaukasus vattendelare, Svarta havet, Bosporen, Marmarasjön och Dardanellerna. Specialpriser på flyg, buss och hotell.

Europa är en fantastisk världsdel som har hur mycket som helst att erbjuda. Det är lätt att drömma om paradisresmål på andra sidan jorden. Men vår egen världsdel har enormt mycket att erbjuda, och det bästa av allt, avstånden är väldigt korta. För på vilken annan kontinent kan du nå milslånga stränder, en mängd pulserande storstäder, skidåkning i världsklass och olikartad kultur i över 30 länder på bara ett par timmar? Res i Europa – vi lovar att du har mycket kvar att upptäcka. Det finns massor att upptäcka i Europa, och allt har blivit mycket lättare tack vare EU. Du kan resa över många nationsgränser inom EU utan att behöva visa passet, och euron gör det lättare att jämföra priser. Ta vara på allt detta och utforska Europa! Europa har ett brokigt förflutet med många härskare som kommit och gått. Europa består i dagsläget av ett 40-tal länder som sträcker sig från Uralbergen i öst till Irland och Island i väst.

I Europa talas det många olika språk. Några av de mest kända är engelska, franska, italienska, spanska och tyska. Här talas också ett av världens minsta språk - rätoromanska! Historiens vingslag gör sig ständigt påminda i Europa. Här blandas gammalt och nytt. Traditioner är viktiga i Europa.

Europa är en av de mest besökta kontinenterna. Här finns några av de mest berömda matkulturerna som spridits över världen. De flesta känner nog till italienska och franska mattraditioner.

I Europa erbjuds fantastiska naturupplevelser. I norr härskar Norges mäktiga fjordar, Sveriges unika fjällområden i Sarek, Finlands tusen sjöar och Danmarks fantastiska stränder.

I Mellaneuropa ligger alperna med sin kombination av höga vita berg, djupa gröna dalar med små charmiga byar. Längre söderut hittar du det vackra Medelhavet med sin fantastiska vegetation och topografi.

Är det något som Europa vimlar av så är det fantastiska städer. Stora som små. Allt från välbevarade byar och städer från medeltiden till pulserande världsstäder som Paris, London och Rom. Europa är definitivt värt ett besök!