glas

druvor

ostron

Frankrike

Frankrike är det största landet i EU, och sträcker sig från Medelhavet till Nordsjön och från Rhen till Atlanten. Det angränsar till Storbritannien, Belgien, Luxemburg, Tyskland, Schweiz, Italien, Monaco, Andorra och Spanien. Utanför moderlandet har Frankrike gemensamma landgränser med Brasilien, Surinam och Nederländerna. Förutom moderlandet i Västeuropa (la métropole) består Frankrike av territorier i Nordamerika, Karibien, Sydamerika, Indiska oceanen, Stilla havet.

paris

Frankrike delas mellan fyra stora flodsystem varav tre utmynnar i Atlanten. De rinner över det svagt lutande slättlandet i norra och västra Frankrike och deras bördiga flodområden har gjort att landets ekonomiska och politiska medelpunkt hamnat i landets norra delar, vilket kan ses som en starkt bidragande orsak till att Paris blivit landets centrum.

berg

Välkommen till Frankrike ”Möt våren i Paris” säger man, men varför inte låta Er förtrollas av detta underbara land under hela året. Här finns något för alla önskemål! Mat, kultur, och natur och pulserande storstäder, allt finns i Frankrike. Här kan Ni bo i slott, lägenhet eller hotell, vandra, cykla eller resa längs kanalerna i egen husbåt. Låt oss hjälpa Er att finna det Frankrike som passar just Er. Frankrike har under många år lockat ett flertal olika typer av turister. Detta då Frankrike som land har någonting för de flesta. De personer som tycker om att strosa omkring i storstäder och uppleva kultur och annat kan bege sig till Frankrikes huvudstad, nämligen Paris. För de som tycker om lugn och ro så finns det ett antal fina och välvårdade vingårdar i olika vindistrikt. Och på dessa vingårdar kan man övernatta och uppleva livet på landet. Även om det inte riktigt blir landet för en själv så kan det vara skönt att vakna upp långt i från storstadens rus och stress.

nice

För de turister som tycker om att uppleva strandlivet så har även Frankrike någonting som dom själva och många andra kallar för den franska rivieran, där ni hittat städer såsom Nice, Cannes mm. Dessa städer ligger vid medelhavet och är kända både för att vara Parisarnas badområde samt även för deras många fina sevärdheter. Så vart man än väljer att bege sig kan ni alltid ha möjlighet att uppleva ett vackert och underbart Frankrike.

Fakta
Befolkning: 62 150 775 (juli 2009)
Yta: 547 030 km²
Valuta: euro (EUR)
Internetdomän (TLD): metro
Statsskick: republik
Tidszon: UTC 1
Språk: Franska 100%, snabbt sjunkande regionala dialekter och språk
Jordbruksprodukter: vete, spannmål, sockerbetor, potatis, vindruvor, nötkött, mejeriprodukter, fisk.

Flagga

eifel

mont

cyckel

paris