Boka din utflykt på Island här!

greyline

FlygbussBoka flygbuss här!

Island

Det är något speciellt med Island. Trots att Island är ett av de nordiska länderna är det inte så många av oss svenskar som haft möjlighet att åka dit. Ofta är resans pris orsaken eller har man kanske trott på någon av Islandsmyterna. En resa till exotiska Island ger, oavsett årstid, unika och oförglömliga naturupplevelser i en stressfri miljö.

En vinter- och nyårsresa till Island är något synnerligen speciellt. Det blir aldrig, tack vare golfströmmen, riktigt kallt i denna del av landet och något evigt mörker råder verkligen inte här. På vintern blir det ljust ungefär vid 10.00 och inte mörkt förrän vid 17.00. Alla naturens attraktioner är dessutom i högsta grad aktiva, Geysir sprutar var 5:e minut året om, vattenfallen är nästan ännu vackrare under vintertid. Man kan ta ridturer och man kan passa på att bada i Blå Lagunen.

Island är verkligen ett året runt resmål. Nu ger vi dig möjligheten att åka för ett rimligt pris och uppleva det du alltid velat se. Det som är vardag för en islänning är för oss svenskar exotiskt. Vad sägs om att vandra över ett lavafält och känna doften av den väldiga Atlanten, ta ett bad i en varm källa eller tölta fram längs fjällkanten på en yvig liten islandshäst? Det finns massor att uppleva! Har du bara upptäckarlusten så ordnar vi resten.

Fakta
Befolkning: 306 694 (juli 2009)
Yta: 103 000 km²
Valuta: Isländska kronor (ISK)
Internetdomän (TLD): .is
Statsskick: konstitutionell republik
Tidszon: UTC 0
Språk: Isländska, engelska, nordiska språk, tyska utbrett.
Jordbruksprodukter: potatis, gröna grönsaker, fårkött, mejeriprodukter, fisk

Flagga