Jamaica
1 - Morgans Harbour Hotel & Marina
2 - Holiday Resort Montego Bay

Jamaica

Paradisön där reggae, romantik och den karibiska solen gör livet så mycket enklare. Du kan bo på allt från charmiga värdshus till lyxiga resorter. Här var man pionjärer inom all-inclusive-konceptet och Du hittar ingen ö som klarar det bättre.

Jamaica är den tredje största ön i den karibiska ö-världen och den mäter 24 mil runt den bredaste sidan. Jamaica har ett vulkaniskt ursprung, men inga vulkaner är inte aktiva idag. Columbus har en gång beskrivit Jamaica som "den vackraste ö hans ögon vilat på, vidsträckta berg med lummiga dalar, fält och plantager". Här finns dessutom underbart vita sandstränder och i turistbroschyrerna lockar man ofta med gnistrande röda solnedgångar, kristallklart vatten och paraplydrinkar. Det finns så mycket mer än så att upptäcka på Jamaica. t.ex den kryddstarka och färgglada maten. Ackee-frukten äts det mycket av som för övrigt är Jamaicas nationalfrukt. Något annat som det ofta äts av så är det saltfisk, currykryddad get och exotiska desserter bara för att nämna några läckerheter. Högsäsongen sträcker sig från mitten av december t o m mitten av april och det är mycket populärt att dessutom fira jul och påsk här.

Jamaica är ett omtyckt resmål bland de turister som besöker Karibien. Här finns det mesta man kan önska sig – vackra stränder och shopping i Montego Bay. I Kingston finns Jamaicas kulturella centrum. Hit ska man absolut åka om man är intresserad av den jamaicanska historien. Klart vatten och ett klimat som är varmt året om gör det till ett populärt resmål för den som vill njuta av sol och bad på semestern. Fiske, dykning, och ridning är andra exempel på lockande aktiviteter. På kvällarna frestar upplevelser på Jamaicas bästa restauranger. Det goda  köket och den härliga reggaemusiken, den känslan varar länge.

Fakta

Befolkning: 2 825 928 (Juli 2009)
Yta: 10 991 km²
Valuta: Jamaica-dollar (JMD)
Internetdomän (TLD): .jm
Statsskick: konstitutionell parlamentarisk demokrati
Tidszon: UTC-5
Språk: Engelska, engelska JARGONG.
Jordbruksprodukter: sockerrör, bananer, kaffe, citrusfrukter, Jams, ackees, grönsaker, fjäderfä, getter, mjölk, skaldjur, mollusks.