1 - Barcelona 2 - Malaga
3- Murcia 3- Begur

spanien

salaou

fotboll

ibiza

Spanien

Säg Spanien och många tänker på siesta och sol. Men Spanien är också fantastisk natur, härligt klimat, vacker konst, säregen arkitektur och mängder av små pittoreska byar med vitkalkade hus. I Spanien umgås man mycket och gärna. Här träffas gamla som unga för att spela backgammon, lösa världsproblem eller skvallra över en tapas på någon av barerna.

costa

Större delen av dygnet tillbringas utanför hemmet och dygnsrytmen är en helt annan än vår. Middagen serveras sällan före elva på kvällen, nattlivet drar inte igång förrän efter midnatt och den som vill festa på spanskt vis ser inte hotellet igen förrän framåt morgontimmarna. Det har aldrig varit populärare än nu att resa till Spanien. Här trivs både upptäcktsresenären och den som vill ha det mer som hemma. Få länder är så kompletta som Spanien med resmål som Mallorca och Kanarieöarna.

roses

Sköna spanska stränder.
Stränderna på Mallorca, Gran Canaria, Fuerteventura, Teneriffa och La Gomera är ett kapitel för sig. Här kan du verkligen slappna av och njuta av solen och havet!
På Mallorca finns det gott om små vikar, vissa mer orörda och genuina än andra. Det är bara att välja och vraka. Att shoppa i Spanien är riktigt roligt, både för att utbudet är så bra och för att priserna är låga. Du finner också många märkesbutiker som du säkert känner igen från Sverige, men reser du till Spanien är priserna lägre.

Booking.com

Paella, gazpacho, tapas ... Kanske har du redan i Sverige bekantat dig med det spanska köket, men det är förstås en helt annan sak att äta det på plats i Spanien.  

Fakta
Befolkning:
40 525 002 (juli 2009)
Yta: 504 782 km²
Valuta: euro (EUR)
Internetdomän (TLD): .es
Statsskick: parlamentarisk monarki
Tidszon: UTC 1
Språk: Kastilianska spanska (officiellt) 74%, katalanska 17% Galiciska 7%, baskiska 2% 
Jordbruksprodukter: spannmål, grönsaker, oliver, vindruvor, sockerbetor, citrus, nötkött, griskött, fågel, mejeriprodukter, fisk.

flagga

mat

vin

sagrada

toledo