göteborg

kiruna

älg

Sverige

Sverige är en konstitutionell monarki i norra Europa, belägen på östra delen av den skandinaviska halvön. Landet gränsar i väster till Norge och i nordost till Finland och Danmark i söder vilket har en landförbindelse genom Öresundsbron. Sverige utgör en del av det geografiska området Norden. Sveriges största stad är huvudstaden Stockholm.

sverige

Sverige har ett oftast milt tempererat klimat med stora temperaturskillnader, vilket beror på värme från Golf-strömmen. Under delar av sommaren är det midnattssol i allra nordligaste Sverige, medan det under delar av vintern är totalt mörker. Beroende på vilken tid av året man tillbringar i Sverige sâ finns det olika utomhus-aktiviteter. Under vintertiden finns det vintersporter som skidåkningen , skridskoåkningen och isklättrande. Såsom på våren och sommarn så kan man njuta av bergs-klättring, fiske, seglingen och många andra upplevelser i Sveriges natur.

kebnekaise

Stockholm, Göteborg och Malmö erbjuder mycket olika smakerna av en nation. Du har den gamla staden i Stockholm, den underbara atmosfär av Göteborg som är Sveriges andra största storstad och den mång-kulturella aspekten av Malmö. Det finns överflöd av parker, museum och andra intressanta platser att besöka och vibrera kultur.

bröllop

Fastän mindre i storlek än Stockholm, båda Göteborg och Malmö erbjudande en rikedom om shopping, restauranger och kultur. Malmö är en stor stad av 164 nationaliteter och 100 språk. Malmö erbjuder många resturanger och kaféer och är en värdig stad att besöka under en Sverigevistelse.

Fakta
Befolkning: 9 059 651 (Juli 2009)
Yta: 449 964 km²
Valuta: Svensk krona (SEK)
Internetdomän (TLD): .se
Statsskick: konstitutionell monarki
Tidszon: UTC 1
Språk: Svenska samt små samiska och finskspråkiga minoriteter.
Jordbruksprodukter: korn, vete, sockerbetor, kött, mjölk.

FLAGGA

STOCKHOLM

sverige

skepp

lo