Sydafrika

Allt fler upptäcker Sydafrikas mångfald, med allt från kaotiska storstäder till ändlösa sandstränder, böljande vingårdar, fantastiska golfbanor och ett fascinerande djurliv som de flesta av oss bara upplevt på tv. Lägg därtill klimatet, maten, servicen, människorna och den minst sagt behagliga prisnivån. Sydafrika ger dig oslagbara upplevelser. Flygresan är lång men då tidsskillnaden är minimal är man snart redo att börja upptäcktsfärden; Krügerparken där du bjuds på spännande safariupplevelser, och har du riktig tur så får du se "The Big Five", alltså lejon, buffel, noshörning, elefant och leopard.

Ta dig till George, och du befinner dig nu på den berömda Garden Route, Sydafrikas kanske vackraste område. Bo i Knysna, som ligger bedövande vackert inne i en lagun. Härifrån kan du göra flera spännande och intressanta utflykter, som t.ex. en tur med ångtåg, besök en strutsfarm i Oudtshoorn, eller de berömda Cango Caves med sina droppstensformationer.

Kuststaden Hermanus är också ett obligatoriskt stopp på färden och här tittar du bl.a. på valarna som leker varje år i sep-nov. Via den mytomspunna Godahoppsudden är du sedan framme i Kapstaden, en av världens absolut vackraste städer. Taffelberget, Robben Island och shoppingen i Waterfront är måsten, liksom en dagsutfärd till vinområdet. Och varför inte avrunda afrika-äventyret med att skämma bort dig själv med några dagar vistelse på någon av de charmiga vingårdarna?

Du kan förvänta dig en förstklassig service, utmärkta viner och gourmetkök.

Fakta

Befolkning: 49 052 489
Yta: 1 219 912 km²
Valuta: rand (ZAR)
Internetdomän (TLD): .za
Statsskick: republik
Tidszon: UTC +2
Språk: IsiZulu 23,8%, IsiXhosa 17,6%, afrikaans 13,3%, sepedi 9,4%, engelska 8,2%, setswana 8,2%, sesotho 7,9%, xitsonga 4,4%, övriga 7,2% (2001 census).
Jordbruksprodukter: majs, vete, sockerrör, frukt, grönsaker, kött, fågel, fårkött, ull, mejeriprodukter.