0300-30840 gloria@wetravel.nu

Argentina är det näst största landet i Sydamerika och det åttonde största landet i världen. Namnet Argentina kommer från det latinska ordet argentum som betyder silver, samt från det grekiska ordet argentos, som betyder vit och glänsande.

Argentina är ett kontrasternas land med stor variation i landskapet. Det finns såväl subtropiska regnskogar som vindpinade kalla kuster och vidsträckta träskmarker i landet. Längst i norr är klimatet subtropiskt och i söder nästan arktiskt. I områdena San Miguel de Tucuman och Mendoza i Alperna förekommer jordbävningar och på Pampas och i nordöst blåser ibland kraftiga stormar, pamperos. I den sydligaste delen av landet, Eldslandet, är klimatet väldigt likt Sveriges. De stora städerna i Argentina kan man besöka året om. Friluftslivet i Patagonien ger mest utbyte under sommaren. Tänk på att Argentinas årstider är omvända. Argentinas sommarmånader är nämligen under november till februari. Om du vill åka skidor i Anderna är det maj, juni och juli som ger bäst behållning.

Att resa till Argentina är en härlig upplevelse eftersom Argentina är ett otroligt varierande land. Det finns allt från pulserande storstäder som till vacker, fängslande natur. Under en resa kan man uppleva ett fascinerande djurliv, enorma vattenfall, tango, Argentinsk kultur, karga öknar, skidorter, gripande historia och den legendariska huvudstaden Buenos Aires. Den mest kända sevärdheten i Argentina är nog Iguassufallen, de gigantiska vattenfallen med massor av regnbågar.

Den vackra och imponerande Colónteatern i Buenos Aires är också en populär sevärdhet. Pingvinkolonin Cabo Virgenes i Santa Cruz består av så många som 30 000 pingviner. I helt orörd natur får man se djuren i deras naturliga tillstånd.

Argentina är ett av världens största fotbollsländer och fotbollsstjärnan Diego Maradona är väldigt populär i landet. Argentina har också gott om nationalparker som är väl värda ett besök för att studera landets djur- och naturliv.