0300-30840 gloria@wetravel.nu

Costa Rica är perfekt för dig som är ute efter en plats där du kan kombinera din semester med vackra stränder, surfing, djungeläventyr/naturupplevelser och shopping. Redan för väldigt många år har Costa Rica jobbat hård på att visa världen att de menar business när det gäller sport, djungel, surfing och inte minst att de är en hållbart destination, där de satsar mycket på att hålla landet green.

Staden San José är inte stort och ligger mitt i landet på dryga 1250 meters höjd, den är uppdelad i flera zoner. Men se till att du håller dig till de säkra delarna, ”Zona 1 – 9”. Definitivt vär ett besök på några dagar innan du färdas in till djungel och/eller hav.

Från San José tar det 2 timmar med buss till Stilla Havet och 2 timmar till den Karibiska kusten, som båda erbjuder på minnesvärda upplevelser helt beroende vad det är du önskar uppleva. Om vi börjar med närliggande Arenal, La Fortuna/Arenal, den mäktiga vulkanen. Den betraktas som en av de tio mest aktiva vulkanerna i världen och sprutar ut glödande het röd lava varje dag. Det är som ett skådespel varje kväll. En nattvandring runt vulkanen är bara ett måste! La Fortuna är också en perfekt plats för dig som gillar att få adrenalinet att pumpa lite extra med waterfall rappelling!

Om vandring är det som lockar dig mest, då Monteverde, De här bergen är perfekta för vandring, och utsikten är himmelsk. Ta en lunch på någon av de många rancher som finns här, besök Cloud Forest reserv, och titta på en av världens vackraste fåglar – “Quetsal”. En av Costa Ricas populäraste nationalparker ligger i Manuel Antonio. Det blir ett möte med exotiska djur som apor, leguaner, sengångare och ormar. Vi rekommenderar att du tar hjälp av en lokal guide i parken, då får du ut mycket mer av din vistelse. Guiderna som är välutbildade och kan sitt land ut och in, kommer dessutom att hjälpa dig hitta djur som du aldrig skulle hitta på egen hand och du får tillgång till en av parkernas många stränder.

Och så har vi självklart Jacó: En av drömplatserna för alla surfare. Du trängs med de riktiga världsmästarna, det är bara att se och lära! Självklart finns det flertal områden för er som söker just detta.
Den bästa tiden att besöka Costa Rica är från december till april.
Att resa runt med buss är billigt men väldigt obekvämt. Du kan betala med både Colones och USD i Costa Rica, men vi rekommenderar att du använder Colones.