0300-30840 gloria@wetravel.nu

Destinationen Curaçao, har länge haft en speciell plats i företagets hjärta och det beror på att moderbolaget ABC-Islands AB i över sju år har varit Curaçaos Turistbyrå här i Norden. Deltagit i mässor över hela Norden, informerat och besökt många resebyråer om destinationen och ordnat så att olika stora operatörer som Ving och Apollo blev intresserade utav Curaçao. Vi vågar påstå att vi kan området och rekommenderar väldigt ofta att kombinera öarna sin emellan. Det är en ö som tack vare sin mångfald, erbjuder variation på hög nivå!

Curaçao är en härlig smältdegel av många kulturer och folk. I den naturliga hamnstaden och tillika huvudstad, Willemstad finns exempel på europeisk arkitektur, där husen i tid går tillbaka till 1700-talet, är vackert renoverade med karibisk influens, skimrande i glada pastellfärger. Runt hamnpromenaden finns ett stort urval restauranger med många olika nationaliteter, och längre in i hamnen finns den spännande ”floating market” där båtar från Venezuela dagligen säljer färsk frukt, grönsaker och nyfångad fisk eller även kött.

På Iguana Cafe i hamnen, kan du beställa en iskyld Curaçaolikör, och lugnt betrakta det intensiva hamnlivet. Den världskända pontonbron öppnas och stängs, småfärjor kilar fram och tillbaka, kryssningsfartyg och lastfartyg kommer och går. Och skulle bron vara öppen, så erbjuds du gratis att följa med en färja som lämnar dig på den andra sidan. Folk från många olika länder möts här, en härlig kosmopolitisk plats. Snorkling och dykning är av hög klass, och barriärrevet som finns utanför kusten klassas som nationalpark. Dykning är varierande med djupa och grunda vrak, grottor och rev.

En sevärdhet är Sea Aquarium där du kan simma med delfiner, vilket är väldigt uppskattat av många. Det är en stor saltvatten bassang och klipporna som omgärdar bassängen ligger smalt som en remma omkring, vilket skulle ge delfinerna friheten att hoppa över. Men de trivs bra och tillsammans med sina tränare, som ser de som sin familj, har de skapat ett koncept bredvid turistarnas egna tider. Det heter Curaçao  Dolphin Therapy center, där framförallt barn men även vuxna regelubundet kommer tillbaka för en två-veckors behandling där delfinen spelar huvudrollen men även sjukgymnaster, språk terapeuter, läkare och psykologer är en del utav programmet. Vilka är det då som besöker dem?

SÅ här säger dem: ”Vi tar emot cirka 400 patienter och deras familjer från hela världen varje år. Vi behandlar människor från tre år och äldre med särskilda behov som Autism, Aspergers och Downs syndrom, eller psykologiska tillstånd som depression, PTSD och utbrändhet.Ett besök för hela familjer står i fokus om så önskas.”

Alla har vi hört talas om: Blue Curaçao och vill du se tillverkningen, så ligger det i Saliña och herstammer detta Plantagehus/Landhuis från 1600-talet ett av de kvarleverna sedan kolonial tiden. Det finns säkert ett 20-tal av dessa hus som du för det mesta kan besöka. Vi kan även varmt rekommendera museum Kura Hulanda som i många år har samlat på sig authentiska föremål från Afrika och berättar mycket om den grymma slaverihandel som en gång i tiden fanns. Ön är relativt kuperad och har många små fina sandstränder mellan kalkstensklipporna. Här är solsäkert och stabilt klimat året om.