0300-30840 gloria@wetravel.nu

Franska Guyana gränsar till Surinam i öster och till Brasilien i söder. Franska Guyana har en yta på 86 500 kvadratkilometer och folkmängden uppgår till 190 000 invånare.
Mest känt är Franska Guyana för den för detta straffkolonin Djävulsön. Denna är känd från filmen Papillon och hit skickade Frankrike sina mest beryktade fångar. Bland annat sändes den judiske officeren Alfred Dreyfus hit efter en omtalad fransk rättskandal som inträffade några år innan första världskrigets utbrott.

Bilden av Franska Guyana som avlägsen förvisningsort börjar dock förblekna och istället träder en ny ljus syn in på detta område: ett vackert land med vita korallstränder och täta regnskogar. Turismen börjar så sakteliga växa i Franska Guyana men ännu är detta område lite av en okänd pärla. Som turist har du många möjligheter till äventyr här: Du kan åka på guidad vandring genom de orörda regnskogarna eller prova djuphavsfiske, exempelvis. Kulturellt sett är landets starka band till Frankrike synnerligen påtagliga.

Landsbygden i Franska Guyana påminner faktiskt en del om den franska och många av det franska kökets läckerheter träffar du även på här. Annars är Franska Guyana känt för sina förnämliga fiskrätter som du kommer att få bekanta dig med på restaurangerna här. Grillad kyckling och kött är också vanligt förekommande och serveras ofta med wookade grönsaker som tillbehör.

I Franska Guyana finns ett par städer med lite storlek: huvudstaden Cayenne och staden Kourou. Framförallt Kourou är värd ett besök; här finner du landets space center med namnet Ariane som sysselsätter en ganska stor del av Franska Guyanans invånare och kraftigt bidrar till landets ekonomiska intäkter. Kourou har en del affärer, restauranger och hotell med god standard. Klimatet i Franska Guyana är tropiskt, men för det mesta så är hettan inte så överhängande. Temperaturen understiger dock sällan 20 grader.

Klarblått vatten och vita sandstränder är kanske lockande nog, men här finns mycket mer att se och uppleva!