Guadeloupe

Med knappt 500 000 invånare är Guadeloupe något av en paradisisk ögrupp att resa till. Mitt i det Karibiska havet väntar äventyret.

Uppifrån ser Guadeloupe i Karibien ut ungefär som en fjäril. Öns "halvor" har lite olika karaktär, på flera sätt. Den östra är den livliga med flest hotell, sockerrörs-och bananplantager, affärer och restauranger. Den västra ön är en vulkanö som huserar en aktiv vulkan, djungel och tropisk regnskog. Öns halvor är sammanlänkade av ett mangroveträsk.

På de båda öarna finns allt. Naturen med havet, regnskogen och bergen. Palmer, sand och turkost vatten. Starka färger, varma människor, heta rytmer och smaker som du kanske inte ens upplevt förut.


Vi kan hjälpa dig att organisera semestern i Guadeloupe, så att resan blir precis som du vill ha den.
Guadeloupe har en fascinerande kreolsk kultur, som närmast kan beskrivas som en blandning av det bästa från Frankrike och Afrika. Ögruppen är i dagens läge fortfarande ett franskt departement. Därför är Guadeloupe också en del av EU, vilket kanske överraskar de flesta.


Guadeloupe består av fem öar med en samlad areal på 1700 km2. Ögruppen bjuder på en skön blandning av moderna städer, regnskog, öde stränder och spännande förorter. Det finns kort sagt något för alla smaker.
Det kulinariska utbudet på Guadeloupe är både varierat pris- och smakmässigt. Dock kan man inte säga att man har varit där, om man inte har smakat Colombo, en lokalt anpassad utgåva av den indiska rice and curry. Efter maten ska man givetvis smaka på öns vita rom.
Guadeloupe har alltid varit ett populärt ställe för författare att bosätta sig på. Saint John-Perse, som vann nobelpriset i litteratur 1960 är bland de mest kända. Och se till att lyssna på så mycket musik som möjligt - den kreolska smältdegeln trollar fram enastående musik i många genrer, som har sitt helt säregna sound.


Den bästa tidpunkten för resor till Guadeloupe är från februari till april. Även om klimatet är ljummet hela året, har de här månaderna den lägsta luftfuktigheten. Från juli till november är det regntid, så det är en god idé att kolla upp vädersituationen, om man reser på semester till Guadeloupe i den perioden.