0300-30840 gloria@wetravel.nu

Chili är ett spännande land eftersom det har en så ovanlig form. Landet är 4200 kilometer långt och som mest är det 180 kilometer brett. Det innebär att Chile har alla sorters klimat och landskap.

Det sträcker sig från den tropiska norra delen med öken och vulkaner till den arktiska södern med glaciärer och isberg. I norra delen av landet finns en kustlinje längs Stilla havet och Anderna, där det är perfekt att utöva olika sorters vattensport.

Chile kan besökas året om tack vare dess varierande geografi. Bergen kring Santiago lockar skidintresserade turister under vintern medan kustlinjen och sjöområdena är populära om sommaren.

I norra delen av landet kan det bli 20 grader kallt om vintern nattetid medan det är 25 grader varmt på dagen. Chile har över 14 miljoner invånare och huvudstaden heter Santiago, vackert inbäddad.

Chile är känt för sin fisk och sina skaldjur, vilka hör till de bästa i världen. En av Chiles nationalrätter som är väl värd att prova på är Lomo a la pobre, en enorm biff med stekt ägg på och pommes frites till.

Chile producerar också framstående viner som vi numera har lärt känna och där kan vi om ni önskar detta, erbjuda er olika variationer på temat: Vinprovning.

Självklart vill vi gärna introducera Patagoniens dramatiska natur, där du kan uppleva sydspetsen genom att åka båt, köra med bilen eller vandra i den enorma skönheten som omslutar dig.