Upptäck Sundsvall: Evenemang, sevärdheter & mycket mer

Upptäck Sundsvall: Evenemang, sevärdheter & mycket mer

Sundsvall, beläget vid Norrlandskusten, är en stad fylld med charm, historia och en mängd aktiviteter för alla åldrar. Oavsett om du är intresserad av kultur, natur eller nöje, har Sundsvall något att erbjuda. Låt oss utforska några av de mest framstående sevärdheterna och evenemangen i denna vackra stad.

Sevärdheter i Sundsvall

 1. Stenstan är hjärtat av Sundsvall och känd för sin unika arkitektur. Efter den förödande branden 1888 byggdes stadskärnan upp igen i sten, vilket gav den sitt smeknamn “Stenstan”. Här kan du promenera längs de pittoreska gatorna, beundra de vackra byggnaderna och besöka butiker och caféer. Stenstan är också hem till Sundsvalls museum, som erbjuder en inblick i stadens historia och kultur.

 

 1. Norra Berget är en annan pärla i Sundsvall. Detta friluftsmuseum och naturreservat erbjuder spektakulära vyer över staden och Bottenhavet. Här kan du vandra på de många stigarna, besöka traditionella svenska hus och byggnader, och kanske till och med träffa några av de djur som bor på gården. För barnen finns det en rolig lekpark och på vintern en populär pulkabacke.

 

 1. Sundsvalls Teater är platsen för kulturälskare. Teatern erbjuder ett brett utbud av föreställningar, inklusive teater, musikaler, och konserter. Kolla in deras kalender för att se vad som spelas under ditt besök.

 

Evenemang i Sundsvall

 1. Sundsvall Broloppet är ett årligt löplopp som lockar deltagare från hela landet. Loppet går över Sundsvallsbron och erbjuder fantastisk utsikt över staden och vattnet. Oavsett om du är en erfaren löpare eller nybörjare är detta ett evenemang du inte vill missa.

 

 1. Drakfestivalen är en annan stor händelse i Sundsvall. Under denna festival fylls staden med drakskulpturer, skapade av lokala konstnärer. Det finns också en mängd aktiviteter för hela familjen, inklusive ansiktsmålning, musikframträdanden och matstånd.

 

 1. Mat- och hantverksmarknader hålls regelbundet i Sundsvall, där lokala producenter och hantverkare visar upp sina varor. Detta är en utmärkt möjlighet att köpa unika souvenirer och smaka på delikatesser från regionen.

 

Utflykter & naturupplevelser

 1. Södra Berget är ett perfekt utflyktsmål för den naturintresserade. Här finns flera vandringsleder och cykelvägar, och på vintern kan du åka skidor eller snowboard i den välskötta skidanläggningen. Södra Berget erbjuder också ett spa och konferenscenter, perfekt för avkoppling efter en aktiv dag.

 

 1. Alnön är en ö strax utanför Sundsvall som är väl värd ett besök. Här kan du njuta av vackra stränder, charmiga caféer och natursköna vandringsleder. Öns rika kulturhistoria gör den också till en intressant plats att utforska.

 

Boende i Sundsvall

När det gäller boende är Quality Hotel Sundsvall ett utmärkt val. Hotellet är känt för sina mysiga hotellrum, utsökt mat och tillmötesgående personal. Beläget i en vacker omgivning erbjuder Quality Hotel Sundsvall en trevlig stämning och hög komfort. Ett besök på deras restaurang i Sundsvall är ett måste, där du kan njuta av en fantastisk matupplevelse i en trevlig miljö.

 

Vanliga frågor om Sundsvall

 • Vad kan man göra med barn i Sundsvall?

Sundsvall är en barnvänlig stad med många aktiviteter för de små. Förutom Norra Bergets lekpark och djur, kan du besöka Himlabadet, ett stort äventyrsbad med rutschkanor och pooler. Stadsbiblioteket erbjuder också barnaktiviteter och sagostunder.

 • Finns det några bra vandringsleder i närheten av Sundsvall?

Ja, både Norra och Södra Berget har fantastiska vandringsleder för alla nivåer. Dessutom erbjuder området kring Alnön flera natursköna stigar.

 • Vilka är de bästa platserna att äta i Sundsvall?

Förutom den rekommenderade restaurangen q.bar på Quality Hotel Sundsvall, finns det många andra utmärkta restauranger i staden. Trädgården och Udda Tapas Bar är två populära val som erbjuder utsökt mat i trevliga miljöer.

Den ofta förbisedda pärlan: Sundsvall

Sundsvall är en stad som verkligen har något för alla. Från dess rika kultur och historia till dess vackra natur och spännande evenemang, är det en plats som lämnar besökare med oförglömliga minnen. Oavsett om du planerar en kort weekendresa eller en längre vistelse, kommer Sundsvall att överträffa dina förväntningar.