3 av de mest populära resmålen just nu

Svenskar älskar definitivt att resa. Men vilka resmål som är populärast varierar stort från stund till stund. Vi har tittat närmare på några av de både väntat och oväntat populära resmålen.

Resande har många fördelar. Det ger en chans att uppleva ombyte för såväl avkoppling som äventyr. Men valmöjligheterna är stora och det är inte alltid lätt att välja var man ska åka. Resandet hjälper oss att utforska världen, uppleva olika kulturer och se saker ur ett annat perspektiv.

Det är ett bra sätt att bryta sig loss från vår dagliga rutin, vidga våra vyer och lära oss mer om oss själva och världen omkring oss. Med den stora tillgången på flygresor till populära resmål har det aldrig varit enklare att resa. Här är några av favoritdestinationerna hos de internationellt sett beresta svenskarna.

Malaga, Spanien

Att Malaga är en semesterfavorit är knappast någon hemlighet. Denna vackra och anrika stad som ligger på beryktade Costa del Sol i Andalusien, och är ett av de mest populära spanska resmålen. Mycket tack vare sina långa stränder, levande kultur och rika historia.

Malaga är också känt för sin utmärkta mat, intensiva nattliv och unika shoppingmöjligheter. Det milda klimat gör det till en idealisk plats för såväl familjer som den som vill koppla av på egen hand och njuta av lite solsken. Oavsett huruvida du letar efter en avkopplande stund på stranden eller en spännande stadssemester har Malaga något att för alla.

Istanbul, Turkiet

Istanbul i Turkiet gränsar mellan  Europa och Asien och är en stad som har en fascinerande historia och kultur. Den är belägen vid sundet Bosporen och medelhavsområdet Marmarasjön, vilket gör det till ett idealiskt resmål med badmöjligheter och äkta klassiskt pulserande nattliv. Många har även kommit att älska staden för den särpräglade arkitektur.

Med sitt rika kulturarv och livliga atmosfär finns det något för alla, oavsett om du letar efter historiska upplevelser eller modernitet har Istanbul något att bjussa på. Undersök stadens många attraktioner som handelsplatser eller den hisnande vyn från höjden av Galata-tornet. Definitivt en upplevelse du sent lär glömma.

Bangkok, Thailand

Bangkok är Thailands huvudstad och en minst sagt livlig och på många sätt intensiv stad fylld med kultur och samtidshistoria. Det är ett populärt turistmål på grund av sin unika blandning av modernitet och traditionell thailändsk kultur. Från exotiska marknader till världsunika majestätiska tempel. Bangkok erbjuder något för alla. Oavsett om du letar efter ett äkta äventyr eller bara vill koppla av. En plats som lockar personer i alla åldrar och skapar minnen för livet.