Skapa äventyrliga minnen på resan!

I denna artikel tipsar vi om fyra populära turistorter för dig som vill göra resan till ett äventyr. Vad sägs om en matresa till Rhodos? Shopping i Dubai? Äventyr i Kapstaden? Eller tips till Kreta?

Svenskarnas favorit – Rhodos

Maten på Rhodos är fantastisk. Det finns ett stort utbud av kök och restauranger, så det finns något för alla. Du kan till exempel äta traditionell grekisk mat på en familjevänlig taverna eller prova äkta italiensk pasta på en exklusiv restaurang.

Du kanske undrar vilka roliga aktiviteter du kan göra på Rhodos – men oroa dig inte, det finns många alternativ: från zip-lines genom vingårdar till att simma med delfiner! Du måste bara välja ditt äventyr med omtanke.

Det finns så många roliga saker att göra på Rhodos, det är svårt att välja. Ta en båttur på Medelhavet, gå parasailing över vattnet eller hoppa från sidan av en klippa i havet nedanför. Besök en av de många stränderna runt staden som erbjuder fantastisk utsikt och bad för barn.

Shoppa loss i Dubai

Om du letar efter de bästa sakerna att göra i Dubai har vi samlat de mest spännande. Från kameltur till vattenskoter, den här staden har många roliga aktiviteter som säkerligen kommer att göra din vistelse minnesvärd. Du kan besöka världens största köpcentrum eller ta en tur till Atlantis. Du kan också njuta av en dag på Wild Wadi Waterpark eller besöka Dubai Mall Aquarium.

-Det finns mer än 100 skyskrapor i Dubai.

-Dubai har fler köpcentrum än någon annan stad i världen.

-Den högsta byggnaden i världen ligger i Dubai: Burj Khalifa, som är 830 meter hög!

Bästa utsikterna finns i Kapstaden

Först och främst, glöm inte att kolla in Taffelberget. Det är ett måste för alla turister som besöker Kapstaden. Utsikten från toppen är spektakulär, och du vill se till att du stannar vid utsiktsplattformen längs vägen.

En annan rolig aktivitet som alla borde prova är att vandra uppför Signal Hill. Det är en lätt vandring uppför en kulle med fantastisk utsikt över Kapstaden och det omgivande området. Om du känner dig ambitiös finns det också en linbana som tar dig hela vägen upp!

Den vackra ön Kreta

Kreta är en unik ö i Medelhavet, och den är hem för några av de vackraste stränderna och det vackraste landskapet i hela Grekland. Ön är ett populärt semestermål för människor från hela världen som vill åka någonstans som skiljer sig från sina egna bakgårdar – och med goda skäl.

De mest populära attraktionerna på Kreta inkluderar Kakadimos Beach, en av de vackraste stränderna på hela planeten, med kristallklart vatten och vit sand. En annan är Moni Ammos Beach, en annan underbar strand som är perfekt för simning och snorkling. Du kommer att befinna dig omgiven av frodig grönska och vänliga lokalbefolkningen. På Chanias arkeologiska museum kan lära dig allt om antik grekisk historia samtidigt som du tittar på några verkligt otroliga artefakter från deras kultur. Den bästa delenär att det är gratis.