Viktiga prylar att ha med dig på resan

Att planera och packa är A och O för en lyckad semester, och visst finns det fler än några få saker som gärna får stå med på packlistan. Genom att tidigt fullända en packlista kan du sedan lägga fokus på att helt enkelt njuta av resan och få uppleva alla sevärdheterna och aktiviteterna som du ser fram emot. För att hjälpa till på traven och se till så att packningsprocessen blir så enkel som möjligt ska vi ge tips samt råd kring vad du bör ha med dig på semestern.

Kläder efter väder

Vare sig destinationen bjuder på sol och värme eller snö och kyla gäller det att de rätta kläderna packas ned. Här kan plagg av bland annat ekologisk bomull, ull och bambu vara fördelaktiga tack vare komforten som de erbjuder samt den hållbara utvecklingen som de bidrar till.

Ljuvliga plagg kan du lägga vantarna på hos northorganic.se, och där hittar du bland annat de omtyckta bambuunderkläderna. Bambu är ett material som verkligen står ut i mängden tack vare hur snabbt det växer. Skördad bambu växer tillbaka i rasande fart, och detta utan massvis med kemikalier eller vatten. Bambukläder är dock inte bara skonsamma mot miljön, utan också din hud. Materialet är bekvämt, antibakteriellt, temperaturreglerande och delvist UV-skyddande. Bambukläder blir därför ett perfekt val oavsett om du ska resa till ett varmt eller kallt land.

Personlig hygien

En necessär är givetvis ett måste när du ska ge dig iväg för att resa. Glöm då inte tandborste, tandkräm, deodorant, hårborste, schampo, balsam och allt annat som kan du kan tänkas behöva. Anpassa mängd och antal efter hur länge du planerar att vara borta. Beroende på vart du ska kan det även bli nödvändigt att både ta med en duschhandduk och en ansiktshandduk.

Resehandlingar och bokningar

Några av de allra viktigaste sakerna att ta med på semestern består av pass, möjligtvis ett visum, resehandlingar, flygbiljetter och dokument gällande hotellbokningar. Med andra ord ska du ha alla papper i ordning för att vara säker på att det inte blir problem med att komma på flygplanet, tåget, båten eller hur du nu reser. För att dina väskor ska hållas i tryggt förvar kan du samtidigt gynnas av ett lås till resväskan.

Ordentliga skor

Under semestern kommer du säkerligen att röra på dig ganska mycket jämfört med vardagen därhemma. Därför är det av yttersta vikt att du har robusta samt bekväma skor med dig på färden. De ska vara sköna att promenera i under en längre tid utan att skava eller irritera. Så får du den bästa möjliga upplevelsen utomlands!